Spolne bolesti više nisu tabu tema među srednjoškolcima

Spolne bolesti više nisu tabu tema među srednjoškolcima

by Urednik, 14. studenoga 2016.

Početkom tjedna objavljeni su rezultati ankete o HPV-u i spolno prenosivim bolestima koja je provedena na portalu srednja.hr. Zbog velikog interesa i čak 2.800 čitatelja koji su sudjelovali u anekti, ekipa portala odlučila je snimiti i video da bi saznala kako o toj važnoj temi razmišljaju srednjoškolci i mogu li sa svojim vršnjacima pričati o HPV-u, SIDI, klamidiji, liječenju i prevenciji spolnih bolesti.

U prvom pokušaju pokušali smo dobiti odgovore od slučajnih mladih prolaznika koje smo tražili po gradu, ali čim smo otkrili naša pitanja naši su se sugovornici sjetili da imaju neku važnu obavezu pa bi nestali iza prvog ugla. Na kraju smo se za snimanje dogovorili s maturantima jedne zagrebačke gimnazije, koji su nas oduševili svojim razmišljanjima.

Kroz nekoliko pitanja pokazali su slično znanje kao i čitatelji u anketi, ali lijepo je bilo vidjeti da im zapravo ni pred kamerom nije problem odgovarati na pitanja o HPV-u i spolno prenosivim bolestima.

Kako bi se osjećali opuštenije, u snimanju nam je pomogao i njihov kolega Bruno, koji je pomoću par pitanja iz ankete provjerio njihovo znanje, dok je naša kamera zabilježila koliko im je neugodno odgovarati na pitanja o HPV-u, SIDI ili klamidiji te kako razmišljaju o ovom važnom problemu.

Pogledajte video i saznajte jesu li spolno prenosive bolesti još uvijek tabu tema među mladima.

Izvor: www.srednja.hr, 11.11.2016.

Facebook Comments