Michael Becker: I muškarci su žrtve bolesti uzrokovanih HPV-om

HPV šalabahter

Michael Becker godinama je bio jedan od direktora u farmaceutskoj kompaniji koji su na godišnjim skupovima Američkog društva za kliničku onkologiju s više od 40 tisuća ljudi i liječnicima onkolozima razgovarali o najnovijim lijekovima protiv raka. Iznimka nije bila ni ova godina, no ovaj je put njegov posjet bio drugačiji. Ove je godine govorio pred publikom direktora farmaceutskih kompanija kao pacijent koji živi svoje posljednje dane.

Becker se posvetio podizanju svijesti javnosti o humanom papiloma virusu, odnosno HPV-u, uzroku raka od kojeg boluje, i koji će mu vjerojatno uskoro i presuditi. „Odlučio sam pronaći način kako napraviti limunadu od limuna koje mi je život servirao“, rekao je Becker objašnjavajući kako se promijenio njegov život nakon dijagnoze.

„Način na koji je Michael iskoristio svoje iskustvo da educira druge je fascinantna“, rekao je Brad Loncar, osnivač organizacije Cancer Immunotherapy ETF. „Njegovo zagovaranje cijepljenja dječaka protiv HPV-a spasit će mnoge živote“, dodao je.

Becker navodi kako ga iznimno frustrira što 60 posto dječaka ne primi sve doze cjepiva protiv HPV-a, koje ih može zaštititi od vrste raka od koje je on sam obolio. Oko 40 tisuća rakova – većinom grla i vrata maternice – uzrokuje HPV, i to svake godine.

Izvor: forbes.com, 06.06.2018.